Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Το πρώτο κάλεσμα των Χριστουγέννων :)

Μπορεί να φαίνεται ακόμα λίγο μακριά η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και να μας απασχολούν πολλά και σημαντικά προβλήματα, αλλά ίσως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να περάσουμε από τον υπερκαταναλωτισμό των γιορτών σε πιο ζεστά, παραδοσιακά και χειροποίητα αντικείμενα, στολίδια και δωράκια.

Η πρότασή μας για φέτος είναι να αφιερώνουμε λίγο χρόνο από τον ελεύθερο χρόνο μας κάθε εβδομάδα στην οικογένεια ή σε γκρουπάκια φιλενάδων στο σπίτι ή σε φιλόξενα καφέ και να δοκιμάζουμε χειροτεχνίες, πλεκτό, ραπτική και felt που δίνουν τα πιο όμορφα αλλά και συναισθηματικά πολύτιμα στολίδια!


Εμείς ξεκινήσαμε με διάφορα βουτήματα και ζεστό καφέ τη πρώτη μας συνάντηση για να παίξουμε με πράσινα, κόκκινα, λευκά και γιορτινά χρώματα ξασμένου μαλλιού και τις βελόνες μας επάνω σε σφουγγάρι και να φτιάξουμε τα πρώτα μας Χριστουγεννιάτικα Φελτ κοσμήματα, τις καρφίτσες Χριστουγεννιάτικα δεντράκια για να στολίσουν το πέτο του παλτό ή ένα ωραίο ζεστό πουλόβερ. Τα δεντράκια - καρφίτσες που έφτιαξε η Shelly είναι ύψους περίπου 6 εκατοστών και το κούμπωμα στο πίσω μέρος είναι ασφαλείας.

Το δεντράκι με τις κόκκινες μπαλίτσες έχει δημιουργηθεί από διάφορες πράσινες αποχρώσεις και το στόλισμα ενδιάμεσα είναι από πολύ μικρές κόκκινες χαντρούλες που περάστηκαν σε κλωστή. Στο κάτω μέρος δέσαμε δύο κομμάτια από κρυσταλιζέ πράσινη οργαντίνα.


Το δεύτερο δεντράκι είναι από φελτ επάνω σε πράσινη τσόχα και πράσινες φελτομπαλίτσες και στολίσματα από λεπτή σατέν κορδελίτσα και πιο φαρδιά οργαντίνα.

Για δεντράκια και για τα υπόλοιπα σχέδια που θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες χρησιμοποιήσαμε τις κουπάτ που έχουμε για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα :))
Όσο η Shelly έφτιαχνε τις καρφιτσούλες της εγώ αφιερώθηκα να φτιάξω τη φίλη του μικρού νάνου στη κορνίζα "Felt like fairytales", ένα μικρό αγγελάκι με πυρόξανθα τρελά μαλλιά, μωβ φόρεμα και γκρι μεγάλα φτερά! Πιο πολύ από όλα στη σύνθεση με παίδεψε η νιφάδα του χιονιού που πρόσθεσα στο τέλος για να γίνει το θέμα πιο ξεκάθαρα Χριστουγεννιάτικο! 



Για το σχήμα της νιφάδας έβλεπα ένα Χριστουγεννιάτικο βιβλιαράκι ζωγραφικής του μικρού Μάρκου και απλά προσάρμοσα το μέγεθος στον μικρό μου πίνακα. (ενημερωμένη φωτογραφία με τη νιφάδα εντός λίγων ωρών!!)

Ευχόμαστε αυτή η σειρά δημοσιεύσεων να σας εμπεύσει και να σας παροτρύνει να φτιάξετε μικρά χαρούμενα πραγματάκια που θα σας κάνουν να ξεχαστείτε για λίγο από τα προβλήματα και θα σας δώσουν λύσεις για τα δωράκια των Χριστουγέννων!


Find out more handmade jewellery in our facebook page or follow us on Pinterest


23 σχόλια:

  1. Ο πίνακας "τα σπάει" όπως θα έλεγαν οι μαθητές μου!!! :)))
    Πάρα πολύ γλυκός ο πίνακας. Αλλά και τα δεντράκια είναι υπέροχα. Με βάζεις σε πειρασμό... Πολύ καλή ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!! Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα ( τα έφεραν κάποιοι ασυνείδητοι και αναμένονται χειρότερα) το μόνο που μας φτιάχνει τη διάθεση είναι η αναμονή των Χριστουγέννων...δεν είναι καθόλου νωρίς!Πολύ όμορφες οι ιδέες σου..καιρός να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα στολίδια μας..δωράκια για τους αγαπημένους μας ανθρώπους αλλά και τη διάθεσή μας!!! Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Κonstantina εσύ έχεις το κατάλληλο "υλικό" με την άπειρη φαντασία και δημιουργική ικανότητα και ιδέες τρελές και αυθόρμητες!!! Περιμένουμε νέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ alekaki όντως τώρα που το λες δεν είναι καθόλου νωρίς αν σκεφτείς πόσο λίγο ελεύθερο χρόνο έχουμε...
    Προσωπικά ετοιμάζω τα Χριστουγεννιάτικα δωράκια για την οικογένεια και ήδη κάποιες φίλες ζήτησαν στολίδια και καρφίτσες και μου έδωσαν χαρά γιατί έβλεπα πολύ μίζερα τα φετινά Χριστούγεννα...
    Αλλάζουμε οπτική και σκέψη και επιστρέφουμε στα έθιμα, στην οικογένεια και στο χειροποίητο, όχι μόνο στα στολίδια αλλά και στα γλυκά μας να μοσκοβολίσουν τα σπιτάκια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πίνακας είναι απίθανος...Τα δεντράκια είναι πανέμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γλυκα τα δεντρακια αλλα το πινακακι......ειναι ΑΠΙΘΑΝΟΟΟΟ χαχαχαχα φανταστικοοοοο!!!!!!!!!
    Δε χορταινω να το κοιταζω!!!!
    φιλια πολλα Χ2 MISIRLOU K MARIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι όλα πολύ όμορφα!!!!! Μπράβο σας που δημιουργείτε παρεούλα!!!! Ααα!! Πρέπει να κανονίσουμε κι εμείς κάτι πιο δημιουργικό στίς συναντήσεις μας στο καφέ!!!! Πολύ ωραίες οι ιδέες σας!!!!! Απο τώρα ξεκινάνε για τα Χριστούγεννα οι χειροτέχνες!!!! Αμ, πώς!!! Έτσι, έτσι!!! Όλοι μαζί και δημιουργικοί θα τα καταφέρουμε!!!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!! :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τι όμορφα που είναι!Και τα δενδράκια/καρφίτσες και το πινακάκι!!!!Περιμένουμε τα υπόλοιπα!!!καλή εβδομάδα!
    Καλή μου βγάλε σε παρακαλώ τη λεκτική επαλήθευση , όπως κάναμε όλες μας!Θα μας διευκολύνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ "Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." στο αγγελάκι έκανα αυτή τη φατσούλα γιατί μου θυμίζει το πρώτο αγγελάκι που είχαμε στο οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο :)

    @ Μαρία και Μισιρλού ευχαριστώωωωω πολύ!! λέω να κάνω μια σειρά από νάνους και αγγελάκια με χαρακτήρες σαν τα στρουμφάκια :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ mirsini βρίσκεστε σε καφέ και συνδημιουργείτε?? Κάθε πότε βρίσκεστε? Έχετε κάποια ειδική συμφωνία με το καφέ ή απλα χαίρονται που τους προτιμήσατε?
    Εμείς βρισκόμαστε με τη μάμι μου ως ευκαιρία για να περάσουμε μαζί δημιουργικό χρόνο. Η μάμι είναι απίστευτη στο βιτρώ, το ταπισερί και πλέον και στο μπατίκ! Τώρα την έμπλεξα στις δημιουργίες από φελτ γιατί είναι μοδάτο, χαρούμενο και δε χρειάζεται πολλά υλικά, μπορείς να τα έχεις σε μια τσαντούλα και να φτιάξεις οπουδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Χρυσάνθη σε ευχαριστώ για τα σχόλια!!
    Όσο για τη λεκτική επαλήθευση πάει! την πέταξα και άντε στο καλό!! :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι φοβερά!!!Πολύ πολύ όμορφα δεντράκια...η οργαντίνα είναι η οργάντζα ή έχει διαφορές?!
    Πολύ ωραία και κορνίζα!!!Φιλιάααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ el.mar νομίζω ότι όταν αναφέρεσαι στην κορδέλλα λες οργαντίνα ενώ όταν αναφέρεσαι στο ύφασμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις δύο λέξεις. Πάντως αυτές οι κορδέλες στη φωτογραφίες είναι κρυσταλιζέ οργαντίνες. Είναι οι αγαπημένενες μου γιατί βγάζουν γυαλάδα!
    Πολλά χρωματιστά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KAΛΗ ΑΡΧΗ!!!!
    ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΔΡΑΚΙ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΛΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ!!!!
    ΦΙΛΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Lourdi lourdaki καλή προ-εορταστική περίοδο με όρεξη για δημιουργία!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αχ τρελαίνομαι για φελτ δημιουργίες!!είναι το αγαπημένο μου υλικό!!πολύ όμορφα αυτά που φτιάξατε!!μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oly & maya σας ευχαριστώ πολύ!!
    Σήμερα φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες τσαντούλες από τσόχα!!!
    Stay tuned!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά σου Rabea!!! :o) Καλή εβδομάδα!!!! Ήρθα να σου απαντήσω σε αυτά που με ρωτάς!! Βασικά, έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές διάφορες bloggers για να γνωριστούμε αλλά μόνο για καφέ και κουβεντούλα και σε διάφορα μέρη!!! Όμως διαβάζωντας την ανάρτησή σου ,σκέφτηκα μήπως κανονίζαμε επόμενη συνάντηση με δημιουργικό θέμα παρέα με τον καφέ μας!! Δέν το έχω προτείνει ακόμα στίς μπλογκοφίλες,αλλά σκέφτηκα πως θα τους αρέσει η ιδέα!!! Το μόνο που μένει είναι να βρούμε και τον κατάλληλο χώρο!! Άν καταφέρουμε να κανονίσουμε κάτι θα σου πώ μήπως θέλεις να έρθεις κι εσύ!!! Πάντως τέλεια που βρίσκεστε με την μητέρα σου( αυτό εννοείς, δέν κατάλαβα λάθος ε;) και δημιουργείτε!!! Τί τέλειο που είναι και εκείνη τόσο δημιουργική!!!! Το φέλτ μου αρέσει πολύ αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτή την τεχνική!! Έχω όμως κάτι υπέροχες φελτ χάντρες για να φτιάξω κοσμήματα ή κάτι άλλο!!!! Λατρέυω ότι έχει να κάνει με μαλλί!!!!!
    Αναμένω και τις υπόλοιπες δημιουργίες με χαρά!!!
    Φιλάκια πολλά και Καλή εβδομάδα! :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τι ομορφο blog!!και ειδικα αυτη η αναρτηση "μυρισε" χριστουγεννα!μπραβο σου!αν θελεις ριξε μια ματια και στα δικα μου πραγματακια !! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι υπεροχο καδρακι!!!!!!
    Το φελτ τελικα ταιριαζει απολυτα με την Χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα.
    Καλα Χριστουγεννα σου ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή