Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ο υποβρύχιος φωτογράφος και η χελώνα Caretta caretta :)

Πριν μερικούς μήνες ένας πολύ καλός φίλος από τη Πάτρα είχε δει το "Bραχιόλι Zen" και μου ζήτησε να του φτιάξω κάτι αντίστοιχο με θέμα την μεγάλη του αγάπη τη θάλασσα και την υποβρύχια φωτογραφία. 

Δεν ήταν δύσκολο να βρω το κύριο θέμα, που ήταν η φιγούρα ενός δύτη με φωτογραφική μηχανή. Το πρόβλημα ήταν πως ήθελε κάτι ακόμα το βραχιόλι, για να συμπληρώσει το ημικύκλιο του και να δώσει τον χαρακτήρα που έλειπε στο κόσμημα. Έτσι για αρκετό καιρό έμεινε σε αδράνεια γιατί μου έλειπε η έμπνευση.

Τελικά, λίγες ημέρες πριν τον δεκαπενταύγουστο, συνέβη κάτι πολύ σημαντικό. Εν πλω για μια κατάδυση στον Πατραϊκό, με φίλους συνδύτες στο σκάφος, εντόπισαν μια τραυματισμένη χελώνα Caretta caretta, η οποία με ακινητοποιημένο το ένα της πτερύγιο δε μπορούσε να καταδυθεί αλλά ούτε και να κολυμπήσει σωστά καθώς σχημάτιζε ασταμάτητους κύκλους στην επιφάνεια.

Με τη βοήθεια των φίλων συνδυτών, ο Κώστας κατάφερε τελικά να ανεβάσει στο σκάφος τη χελώνα και με συντονισμένες κινήσεις της ομάδας να τη μεταφέρουν οδικώς στον Αρχέλων όπου και περιθάλπεται με προσοχή έως τη στιγμή της απελευθέρωσής της. Εντελώς συμπτωματικά, η ίδια ομάδα πριν μια εβδομάδα είχε διασώσει μια άλλη χελώνα Caretta caretta την Αρσίδα! Η φωτογραφία είναι της εξαιρετικής δύτριας και φωτογράφου Ελένης Τσοπουροπούλου :))


Με τεράστια συγκίνηση και θαυμασμό για την ευαισθησία των φίλων συνδυτών, που συμμετείχαν στις δύο διασώσεις, στο βραχιόλι πρόσθεσα και τη φιγούρα μιας χελώνας και έτσι ολοκληρώθηκε το βραχιόλι και έχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει. 
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τα στάδια της κατασκευής :) Ελπίζω να αρέσει !!








Διαβάστε το άρθρο στο:
http://www.archelon.gr/contents/ournews.php?row=row10&nid=400



Find out more handmade jewellery in our facebook page or follow us on Pinterest

10 σχόλια:

  1. Ραμπέα πολύ καλή δουλειά!! Ο φωτογράφος-δύτης σου όλα τα λεφτα!! Εύχομαι να το χαρεί ο φίλος σου και (αχρείαστο να είναι) να βοηθήσει πολλές-πολλές ακόμα χελωνίτσες που έχουν ανάγκη από βοήθειαν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Αναστασία σε ευχαριστώ!!!!

    @ Ειρηνούλα μου πόσο μου έχεις λείψει δε λέγεται!!! Κι εγώ εύχομαι να το χαρεί και ανυπομονώ να το δει για να καταλάβω πόσο (αν!) του άρεσε!! Αυτή η ομάδα είναι οι ιππότες της θάλασσας!!! ~~~~~~ (χρωστάμε ένα βεραντίσιο καφεδάκι!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε Ευχαριστώ . Αν με έβλεπες θα καταλάβαινες πόσο μα πόσο με συγκίνησες και με το κόσμημα που προέρχεται από μια πραγματική φίλη (αυτή είναι και η μεγαλύτερη αξία του)και με την ιστορία του που διαβάζοντας την πέρασαν καρέ καρέ οι στιγμές που ζήσαμε η Ελένη ο Νίκος ο Γιώργος και εγώ θυμίζοντας την έκπληξη την αγωνιά τα γέλια την χαρά τις διάσωσης και τέλος τα καλύτερα νέα ότι η χελώνα caretta -caretta (Ειρήνη στο όνομα)χαίρει άκρας υγείας και άκρας περιποίησης περιμένοντας με ανυπομονησία την απελευθέρωση της . Και πάλι ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που θα έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λόγια είναι λίγα.....
    ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ολυμπία και Έφη σας ευχαριστώ και τις δυο πάρα πολύυυυυυυυυυυ!!!!! :)))))

    @Κωστή δεν έχω λόγια...!!! Αύριο φεύγει το δέμα και μάλλον την Παρασκευή Πάμε Πακέτο !!! :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έξυπνη ιδέα!!!Μπράβο σου για την δουλειά..τέλειο το αποτέλεσμα!!!!!!
    Μπράβο κ στα παιδιά!
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @el.mar σε ευχαριστώ και για τα σχόλια και για τα φιλιά! Ελπίζω να είχες ένα υπέροχο Καλοκαίρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ όμορφες οι δημιουργιες σου!!!! Καλως σε βρήκα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή