Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα Χριστούγεννα είναι σκέψη, είναι διάθεση, δημιουργία και αγάπη!

Σκέφτομαι εδώ και μέρες μια δημιουργική ιδέα, κάτι οικονομικό, κάτι χαρούμενο, κάτι εύκολο να σας προτείνω για τις γιορτές, για το στολισμό και τα δώρα των Χριστουγέννων, κάτι που να μην επιβαρύνει το στεναχωρημένο πορτοφόλι και κάτι που να ανεβάσει τη διάθεση και να σας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων φτιάχνοντας ίσως κάτι από αυτά με τα παιδάκια σας, τα ανίψια ή την αγάπη σας για τις αγάπες σας!

Αναζητώντας ιδέες βρήκα απίστευτα πράγματα και διάλεξα ορισμένα από αυτά να σας παρουσιάσω σε αυτή την ανάρτηση την οποία θα οργανώσω σε δύο τμήματα: ιδέες για χειροποίητα στολίδια & συσκευασίες και τα πιο πρωτότυπα δέντρα & στολισμοί για το σπίτι!

Μετρήστε ανάποδα ακόμα και αν πέρασαν οι πρώτες ημέρες γράψτε καρτελάκια με της ημερομηνίες, κρεμάστε τες σε έναν σπάγγο με ξύλινα μανταλάκια απλά η βαμμένα κόκκινα!



Μάλλινο ύφασμα ή τσόχα από κάτι παλιό που δε το χρειάζεστε πια μπορεί να γίνει υπέροχο στολίδι για το δέντρο ή για το σπίτι. Θα χρειαστείτε σπάγγο, μια κουπάτ σε σχήμα καρδιάς ή αστεριού για να σχηματίσετε στο ύφασμα το αποτύπωμα, ένα ψαλίδι και κέφι για το ράψιμο. Γεμίστε τα ή με σακκούλες ή με τη γέιμση από ένα παλιό μαξιλάρι! Διαλέξτε μαλλί που να κάνει κοντράστ ή ομοιόμορφο λευκό και συμπληρώστε αν θέλετε με κουδουνάκια στις άκρες.



Περισσεύουν κουμπιά από ένα παλιό παλτό ή πουκάμισο? Σας άρεσε απλά και θέλετε να το φτιάξετε? Θα χρειαστείτε μια ντουζίνα κουμπιά, κορδόνι ή σπάγγο και φαντασία :)
 

Οι κουπ πατ δεν είναι μόνο για τα τρελομπισκότα των Χριστουγέννων! Φωτογραφίες από περιοδικά και εφημερίδες, υπόλοιπα από χαρτιά συσκευασίας, φωτοτυπίες από οικογενειακές φωτογραφίες μπορούν να γίνουν μέσα στις κουπ πατ τα νέα σας στολίδια!
 

Να ένα πρωτότυπο στολίδι για το δέντρο, για γιρλάντα ή ντεκόρ για τα πακέτα με τα δώρα! Κόψτε χαρτονάκια και ανοίξτε με διακορευτή μια τρυπούλα επάνω στο κέντρο για να περάσετε το κορδονάκι, κολήστε επάνω κουμπιά σε διάφορα χρώματα και μεγέθη σχηματίζοντας μικρά δεντράκια!
 

Πάλιωσαν οι μπάλες? Κόλλα, κουμπιά, χρυσόσκονες, δαντέλες, σκοινάκια και κορδέλες και ώρα για ανανέωση!

Αυτό είναι από τα αγαπημένα μου!! Προϋποθέτει μια βόλτα στο δάσος ή σε έναν κήπο με πεύκα! Μαζέψτε κουκουνάρια και φτιάξτε μικρές μπαλίτσες από φελτ ή αγοράστε τες έτοιμες από καταστήματα με υλικά για κατασκευές και χόμπυ και κολλήστε τες σαν στολίδια στα κλαδάκια!


Χα χα!!! Ενας χιονάνθρωπος λίγο μούμια αλλά σίγουρα αστείος!! Τρία καρούλια από σπάγγο, μια κουβαρίστρα και 3 κουμπάκια για τα κύρια μέρη και 3 καρφίτσες για τη φατσούλα! 



Κεντήστε, πλέξτε και διακοσμήστε με ότι περισσεύει δημιουργώντας χιονανθρωπάκια και απλά στολίδια με τσόχα, λινάτσα και φλισάκια. Μη προσπαθήσετε να τα κάνετε τέλεια, το χειροποίητο έχει τη χάρη του ακόμα και αν οι ραφές είναι λίγο στραβές!



Το πλέξιμο ξαναήρθε στη μόδα!! Τα παλιά κλασικά τερλίκια με λίγη φαντασία και στο κατάλληλο χρώμα θα γίνουν τα ζεστά παντοφλάκια των Χριστουγέννων με άρωμα ξωτικού!
 



 Δεν έχετε δέντρο να στολίσετε ή δεν έχετε χώρο να στολίσετε το δέντρο σας? Δείτε παρακάτω απίστευτες ιδέες για στολισμό ακόμα και εκεί που δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ ούτε ένα εκατοστό!



Δεντράκι από περίσια υφάσματα!



Δέντρο - σκάλα εργασίας!


Δέντρο από κλαδιά και γιρλάντες!


Δέντρο από ανακυκλωμένα χαρτιά και χαρτόνια!


Δέντρο από παλιά σανίδια και μικρά οικολογικά στολίδια!


 Μιαμ! Νόστιμα δεντράκια που δε θα μείνουν ως τα Χριστούγεννα!


 Η βιβλιοθήκη γίνεται "δέντρο"!



 Τέλειο δέντρο σε μαυροπίνακα από κιμωλία!!!




 Δέντρα από κορδόνι ή ακόμα και από κολλητική ταινία!



 Παλιά σανίδια και κουκλάκια!



 Δέντρο σε ξύλινο τοίχο από στολίδια!!




 Τρελή ιδέα!! Δεντράκια σε ξύλινη βάση από παλιά τσίγκινα χωνιά !!




Να κάτι που θα φτιάξω άμεσα!! Δεντράκι από χρωματιστά φύλα τσόχας!! Αγαπώ!!!



 Και για τους βιβλιόφιλους το δέντρο της γνώσης!!!



Ή απλά ένα δέντρο με ευχές σε χαρτί και χρωματιστοί μαρκαδόροι σε πράσινο και κόκκινο!

Να και μερικές γλυκές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες! 

Ένα κεσεδάκι φράουλες, λίγη σαντιγύ και ελάχιστο παχύρευστο σιρόπι σοκολάτας για να γίνουν οι φράουλες μικροί λαχταριστοί αγιοβασίληδες! Κόψτε την άκρη για να δημιουργήσετε το καπελάκι, γεμίστε με σαντυγί και συμπληρώστε τη φουντίτσα και τα ματάκια!


 Μια άλλη ιδέα πιο χορταστική είναι τα κεκάκια brownies σιροπιασμένα ή με καπελάκι από σαντυγί και φράουλα!





Αυτοί οι τρελοί Αμερικανοί κάνουν το παρακάτω γλυκό με marshmellows αλλά εσείς μπορείτε να πάρετε έτοιμες χιονούλες από το ζαχαροπλαστείο (οι χρυσοχέρες να τις φτιάξετε μόνες σας) και να συμπληρώσετε τα καραμελένια μπαστουνάκια στη λευκή πιατέλα!


 

Εύχομαι κάτι από όλα αυτά να σας δώσει έμπνευση και διάθεση να γιορτάσετε με τους αγαπημένους σας :) Είναι σίγουρα τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα της τελευταίας 20ετίας (τουλάχιστον..) Η αγάπη, η σκέψη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν όμως τη διαφορά και είναι σημαντικό για τα μικρά της οικογένειας να νιώσουν γιορτές, να νιώσουν χαρά! 
Παρακολουθήστε τις δωρεάν εκδηλώσεις σε κάθε πόλη και δηλώστε συμμετοχή ή απλά περπατήστε με ζεστά ρούχα στο στολισμένο κέντρο!

Ψήστε, πλέξτε, διακοσμήστε, φιλήστε, ρίξτε το λίγο έξω, χαμογελάστε και βρείτε δύναμη! 

 
 Χρόνια πολλά σε όλους!! 





6 σχόλια:

  1. σ ευχαριστουμε για τις ομορφες ιδεες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δικές μου βεβαίως αλλά μπορεί αυτή η συλλογή να δώσει νέες ιδέες ή παραλλαγές!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μάρθα!!!
      Οι γιορτές πριν καταλήξουν να γίνουν εμπορικό και καταναλωτικό όργιο ήταν πολύ πιο απλές και οι απαιτήσεις πολύ μικρότερες.
      Θυμάμαι πως η περισσότερη χαρά ήταν οι ετοιμασίες, οι χειροτεχνίες και τα κάλαντα φυσικά!
      Ίσως είμαι τυχερή που μεγάλωσα σε χωριό και οι καρποί και τα φρούτα έδιναν από μόνα τους ιδέες για στολισμούς ειδικά σε κάτι υπέροχα μυαλά σαν αυτό της μαμάς μου που τα κουκουνάρια τα καστανα και τα βελανίδια στόλιζαν ολόκληρο σπίτι ως αγιοβασιλάκια και νεράιδες!!

      Διαγραφή

  3. ¸.•°☆⊱彡 HAPPY NEW YEAR!!!! ╔═════════ ೋღღೋ ══════╗ ೋ ~~ FELIZ ANO 2013~~ ೋ ╚═════════ ೋღღೋ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2013!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά!!!! Καλή χρονιά με υγεία και χαρά!! ღღ

    ΑπάντησηΔιαγραφή