Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πετάμε αετό!!!!

Τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να μας κράτησαν στο σπίτι και να μην απολαύσαμε την Καθαρά Δευτέρα αλλά η έναρξη της Σαρακοστής έδωσε ιδέες :) Τα έντονα χρώματα στις κηροκλωστές και στις κορδέλες μου έδωσαν χαμόγελα αισιοδοξίας και σκοπεύω να τον φοράω μέχρι το Πάσχα!!


Θα προσπαθήσω να σας οδηγήσω βήμα προς βήμα στο πως δημιουργήθηκε ο "χαρταετός" - καρφίτσα για να δημιουργήσετε και εσείς τον δικό σας!

Βήμα πρώτο
Σχεδιάστε στο χαρτί (ριζόχαρτο κατά προτίμηση) το πολύγωνο στο κλασικό σχήμα ή μακρόστενο τετράπλευρο, όπως αρέσει στον καθένα.
Στη συνέχεια πατήστε το σχέδιο επάνω στο μέταλλο με τη χρήση καρμπόν, όσο γίνεται πιο σταθερά. Θυμηθείτε πως όσο καλύτερο είναι το αρχικό σχέδιο, τόσο πιο σωστά θα κοπεί και θα θέλει λιγότερο λιμάρισμα και τρίψιμο.

Βήμα δεύτερο
Κόψτε τον "χαρταετό" γύρω γύρω από το περίγραμμα που σχεδιάσατε από την εξωτερική πλευρά του σχεδίου για να έχετε περιθώριο διόρθωσης, χρησιμοποιώντας είτε τη σέγα είτε καλό ψαλίδι.



Βήμα τρίτο
Τρυπήστε με προσοχή σε μια γωνία κάθε ενός από τα εσωτερικά τρίγωνα που σχεδιάσατε, ώστε να μπορεί να περάσει η χορδή της σέγας και να κοπεί το εσωτερικό. Τα τρίγωνα αυτά είναι τα κομμάτια που θα αφαιρεθούν ώστε να "γεμίσουν" με το χρώμα από τις κηροκλωστές, συν του ότι αφαιρούν βάρος από το κόσμημα.



Βήμα τέταρτο
Περάστε τη χορδή της σέγας σε κάθε μια τρυπούλα διαδοχικά και κόψτε τα εσωτερικά τρίγωνα. (εγώ έχω χαράξει τα περιγράμματα γιατί κατά τη κοπή το σχέδιο χάνεται ακόμα και αν είναι σχεδιασμένο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο)


Βήμα πέμπτο
Λιμάρετε καλά και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του κομμένου μετάλλου μέχρι να γίνει λείο.


Βήμα έκτο
Τρυπήστε όσο γίνεται σε ίσες αποστάσεις την εξωτερική πλευρά κάθε τριγώνου συν δύο τρύπες για να περαστούν τα κρικάκια.
Τρίψτε καλά και τις δύο πλευρές με γυαλόχαρτο, τρίχινη, πάνινη και ροσέτο για τουρ (τα τρία τελευταία με μπόλικο σαπούνι!)
.

Βήμα έβδομο
Διαλέξτε κηροκλωστές και γεμίστε κάθε ένα τρίγωνο όσο γίνεται κρατώντας τις κλωστές τεντωμένες.Στη συνέχεια περάστε δύο κρικάκια στον "χαρταετό και στη παραμάνα και διαλέξτε χρωματιστές οργαντίνες για την ουρά την οποία φτιάχνουμε απλή φουντίτσα κρατώντας δύο κηροκλωστές για να δεθεί.





Καλή επιτυχία και καλή Σαρακοστή και να θυμόμαστε ότι δεν είναι κακό να πετάμε λίγο αετό ;)) !!

Υ.Γ.
Εμπνευσμένος από ένα ωραίο κόσμημα της Τζωρτζίνας και το σχέδιο στο χαρτί από τον Νικόλα!!
Thank you both!!




5 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνα!
    Είδα και το δικό σου blog και έχεις απίθανα πράγματα !! LIKE!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι πράγματα φτιάχνεις??? Μπράβο σου, είναι όλα πολύ ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :)) Σοφία τον χαρταετό τον χάρηκα γιατί ήταν προσωπική έμπνευση και το ξεκίνησα από το σχέδιο στο χαρτί ως το στόλισμα!
    Νομίζω ότι και σε αλπακά θα είναι εξίσου ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή