Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Felt like fairytale!

Ανακύκλωσης και αξιοποίησης υλικών συνέχεια αλλά με διαφορετική τεχνική!
Τι μπορεί να φτιάξει κανείς με μια παλιά μαξιλαροθήκη φιγούρας (ναι το τετράγωνο του καναπέ), φύρα από κίτρινη τσόχα που χρησιμοποίησες πριν μήνες, μια βελόνα, μια κορνίζα και 3-4 τουφίτσες από μαλλί μερινός σε διάφορες αποχρωσεις; Μπορεί να δημιουργήσει έναν παραμυθένιο πίνακα!
 
Η μαξιλαροθήκη γίνεται ο καμβάς, το φόντο για τη δημιουργία και με τις διαθέσιμες αποχρώσεις μερινός δημιουργούμε με τη τεχνική του φελτ διάφορα σχήματα ή μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Με τα χρώματα που είχα (κόκκινο-μπορντώ, κίτρινο κροκί, μπλε τυρκουάζ, πράσινο ανοιχτό, καφέ και μαύρο) δημιούργησα μια εικόνα από παραμύθι με έναν μουσάτο νάνο, ένα μανιτάρι και ένα τετράφυλλο τριφύλι για καλή τύχη.
Για τον σκούφο του νάνου έκοψα ένα τρίγωνο κομμάτι από τη τσόχα που είχα και την έδεσα με το σχέδιο με μαλλί στην ίδια απόχρωση.
Τελική πινελιά δυο χαντρούλες μικρές για τα ματάκια του νάνου!


Εύχομαι το τετράφυλλο τριφύλι να μας δώσει τύχη!!!

Find out more handmade jewellery in our facebook page or follow us on Pinterest

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Lifting ballerinas!!!


Για τις περισσότερες γυναίκες Φθινόπωρο σημαίνει διάθεση για ανανέωση και νέα ξεκινήματα ακόμα και στη γκαρνταρόμπα μας με τα νέα χρώματα του Χειμώνα με καινούργια ρούχα και αξεσουάρ.

Δυστυχώς οι ραγδαίες εξελίξεις την οικονομία της χώρας μας και στο κυρίως στο πορτοφόλι μας έθεσαν τις αγορές του Φθινοπώρου απαγορευτικές οπότε όσες αναζητούμε την ανανέωση δε θα τη βρούμε στις βιτρίνες αλλά σε αυτά που ήδη έχουμε στη ντουλάπα μας! Με απλά βήματα και οικονομικά υλικά μπορούμε να φρεσκάρουμε τα αξεσουάρ μας και να κάνουμε μοδάτες προσθήκες στα ρούχα μας.

Πριν λίγες ημέρες με μια φίλη συζητούσαμε τις δυσκολίες των ημερών και μείναμε στο θέμα της διάθεσης! Μου λέει λοιπόν "θα σου φέρω δύο ζευγάρια μπαλαρίνες και θέλω να μου τα κάνεις ότι θέλεις! θέλω να νιώσω ότι έχω κάτι καινούργιο για να ανέβει η διάθεση!". Ετσι μου έφερε τα δύο ζευγάρια, το ένα μαύρο δερμάτινο και το άλλο μπλε σκούρο καστόρ με ενσωματωμένο λουλούδι από το ίδιο δέρμα στο σχήμα της ντάλιας.

Στο πρώτο έδωσα μια στυλάτη μαύρη εκδοχή Άνοιξης με ένα λουλούδι σε μαύρο σμάλτο με ασημί λεπτομέριες και μια μεγάλη λιβελούλα ενώ ακόμα σκέφτομαι πως και αν θα αξιοποιήσω το υπερυψωμένο πίσω μέρος για το λουράκι που υπήρχε αρχικά. Τα παπούτσια όπως ήταν αρχικά:



Και μετά το lifting και τη περιποίηση:


Στο δεύτερο ζευγάρι, λόγω του ότι ήδη υπήρχε το λουλούδι από το ίδιο δέρμα, αποφάσισα να κρατήσω το στόλισμα αλλά να το αναδείξω μέσα από πολλά και σε διάφορα χρώματα κρύσταλλα Τσεχίας και έντονες χάντρες.



Ελπίζω να σας αρέσουν και να σας δώσουν ιδέες για ανανέωση χωρίς πολλά χρήματα :)))))


Find out more handmade jewellery in our facebook page or follow us on Pinterest