Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Και άλλες λαμπάδες!!! Το Πάσχα κοντεύει!!

Αυτό που έχει γίνει φέτος με τις λαμπάδες ούτε το φανταζόμουν!
Αν εξαιρέσουμε το χάος που επικρατεί στη κουζίνα ελείψει εργαστηρίου βεβαίως βεβαίως, απολαμβάνω ουράνια τόξα από κορδέλες στο τραπέζι!
Το χρώμα είναι ψυχική υγεία και αισιοδοξία!!!









Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πασχαλινές λαμπάδες!

Νονές, Νονοί  Γονείς και Φίλοι έκαναν τις παραγγελιές τους και έχω πέσει με τα μούτρα στις κορδέλες μου, τα χρωματιστά κορδόνια και το τραπέζι γέμισε πεταλούδες, προβατάκια και υπέροχα παπάκια!












Με τόσο χρώμα το Πάσχα ήρθε νωρίτερα στο σπίτι μας!!!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ευχούλες με χαντρούλες!

Μια πολύ πολύ καλή φίλη και πηγή έμπνευσης, ζήτησε να της φτιάξω ένα φυλαχτό για τη πρώτη της βαφτιστήρα που με το καλό θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες!
Παρόλο που καμιά μας δεν είναι μοιρολάτρης, πιστεύουμε πάρα πολύ στη θετική ενέργεια που μπορεί να μεταδόσει ο ένας στον άλλο και γι' αυτόν τον λόγο σε κάθε γύρισμα της κηροκλωστής και σε κάθε πέρασμα χάντρας έκανα γλυκές ευχές και θετικές σκέψεις!



Εύχομαι το μωράκι να έρθει με το καλό, να είναι γερό και η οικογένεια να ζήσει πολλά ευτυχισμένα χρόνια!!


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Shark attack!!

Και όμως είναι αλήθεια!

Ο δύτης στη διάρκεια μιας κατάδυσης δέχτηκε επίθεση από έναν μακρυπτέρυγο καρχαρία, ο οποίος τον βρήκε ιδιαίτερα άνοστο και μετά από τη γευστική δοκιμή τον παράτησε σοβαρά τραυματισμένο...

Ευτυχώς ο άτυχος δύτης έπεσε σε πολύ έμπειρα χέρια και συγκολλήθηκαν με επιτυχία και τα δύο πόδια του!!!

... αυτά και άλλα κωμικά συμβαίνουν στις πρώτες απόπειρες κόλλησης μετάλλων στη διάρκεια του μαθήματος! Το αποτέλεσμα εκτός του ότι μου αρέσει, έχει και μια ιστορία αποτυπωμένη στο μέταλλο, καθώς δύτης και καρχαρίας συνυπάρχουν πλέον αρμονικά!! ;ΡΡΡ


Το "ατύχημα" συνέβη κατά τη προσπάθεια ξεκολλήματος τις φιγούρας του δύτη για να τοποθετηθεί πιο σωστά στην επιφάνεια του βραχιολιού και πιο κοντά στον καρχαρία. Το ανομοιόμορφο ζέσταμα της επιφάνειας και η πίεση ώστε να αποκολληθεί είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα δύο πόδια και να μείνουν κολλημένα στον χαλκό. 

Παρά την αρχική μου απογοήτευση η συγκόλληση ήταν επιτυχής και μετά το τρίψιμο με το γυαλόχαρτο και το γυάλισμα δεν φαίνονται καν οι ... "ουλές"!!!  :))


Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πετάμε αετό!!!!

Τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να μας κράτησαν στο σπίτι και να μην απολαύσαμε την Καθαρά Δευτέρα αλλά η έναρξη της Σαρακοστής έδωσε ιδέες :) Τα έντονα χρώματα στις κηροκλωστές και στις κορδέλες μου έδωσαν χαμόγελα αισιοδοξίας και σκοπεύω να τον φοράω μέχρι το Πάσχα!!


Θα προσπαθήσω να σας οδηγήσω βήμα προς βήμα στο πως δημιουργήθηκε ο "χαρταετός" - καρφίτσα για να δημιουργήσετε και εσείς τον δικό σας!

Βήμα πρώτο
Σχεδιάστε στο χαρτί (ριζόχαρτο κατά προτίμηση) το πολύγωνο στο κλασικό σχήμα ή μακρόστενο τετράπλευρο, όπως αρέσει στον καθένα.
Στη συνέχεια πατήστε το σχέδιο επάνω στο μέταλλο με τη χρήση καρμπόν, όσο γίνεται πιο σταθερά. Θυμηθείτε πως όσο καλύτερο είναι το αρχικό σχέδιο, τόσο πιο σωστά θα κοπεί και θα θέλει λιγότερο λιμάρισμα και τρίψιμο.

Βήμα δεύτερο
Κόψτε τον "χαρταετό" γύρω γύρω από το περίγραμμα που σχεδιάσατε από την εξωτερική πλευρά του σχεδίου για να έχετε περιθώριο διόρθωσης, χρησιμοποιώντας είτε τη σέγα είτε καλό ψαλίδι.



Βήμα τρίτο
Τρυπήστε με προσοχή σε μια γωνία κάθε ενός από τα εσωτερικά τρίγωνα που σχεδιάσατε, ώστε να μπορεί να περάσει η χορδή της σέγας και να κοπεί το εσωτερικό. Τα τρίγωνα αυτά είναι τα κομμάτια που θα αφαιρεθούν ώστε να "γεμίσουν" με το χρώμα από τις κηροκλωστές, συν του ότι αφαιρούν βάρος από το κόσμημα.



Βήμα τέταρτο
Περάστε τη χορδή της σέγας σε κάθε μια τρυπούλα διαδοχικά και κόψτε τα εσωτερικά τρίγωνα. (εγώ έχω χαράξει τα περιγράμματα γιατί κατά τη κοπή το σχέδιο χάνεται ακόμα και αν είναι σχεδιασμένο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο)


Βήμα πέμπτο
Λιμάρετε καλά και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του κομμένου μετάλλου μέχρι να γίνει λείο.


Βήμα έκτο
Τρυπήστε όσο γίνεται σε ίσες αποστάσεις την εξωτερική πλευρά κάθε τριγώνου συν δύο τρύπες για να περαστούν τα κρικάκια.
Τρίψτε καλά και τις δύο πλευρές με γυαλόχαρτο, τρίχινη, πάνινη και ροσέτο για τουρ (τα τρία τελευταία με μπόλικο σαπούνι!)
.

Βήμα έβδομο
Διαλέξτε κηροκλωστές και γεμίστε κάθε ένα τρίγωνο όσο γίνεται κρατώντας τις κλωστές τεντωμένες.Στη συνέχεια περάστε δύο κρικάκια στον "χαρταετό και στη παραμάνα και διαλέξτε χρωματιστές οργαντίνες για την ουρά την οποία φτιάχνουμε απλή φουντίτσα κρατώντας δύο κηροκλωστές για να δεθεί.





Καλή επιτυχία και καλή Σαρακοστή και να θυμόμαστε ότι δεν είναι κακό να πετάμε λίγο αετό ;)) !!

Υ.Γ.
Εμπνευσμένος από ένα ωραίο κόσμημα της Τζωρτζίνας και το σχέδιο στο χαρτί από τον Νικόλα!!
Thank you both!!




Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Μετατροπή ζώνης σε βραχιόλι Νο 2 - Transform your belt No2

Μετά την επιτυχία της μετατροπής της λευκής ζώνης σε βραχιόλι, μια φίλη μου έφερε μια ωραία λεπτή δερμάτινη ζώνη σε κόκκινο σκούρο χρώμα την οποία πέρασα διπλή σε ασημί κρίκους και πρόσθεσα μεγάλα ασημί κουμπώματα.. 
Στους κρίκους της μέσης πέρασα ένα μικρό κομμάτι διπλής αλυσίδας με ασημί μπαλίτσες και swarowski!


Βήμα πρώτο:
  • Κόβω τη ζώνη σε μήκος γύρω στα 34 εκατοστά ώστε να κάνει διπλό γύρισμα με τη προσθήκη του κουμπώματος να έρθει ακριβώς αλλά όχι στενό στο χέρι.
  • Αναμιγνύω σε ένα πρόχειρο πλαστικό μια μικρή ποσότητα υποξικής κόλλας και περνάω στις άκρες της ζώνης

 

Βήμα δεύτερο:
  • Περνάω τα κουμπώματα στις άκρες της ζώνης που είναι ποτισμένα με κόλλα και όσο είναι ρευστή καθαρίζω τα υπολείματα από τις άκρες.


Βήμα Τρίτο:
  • Με τα πενσάκια περνάω 3 μεγάλους κρίκους στη μέση του βραχιολιού ώστε να κρατάει το βραχιόλι διπλό και στη συνέχεια στολίζω με την αλυσίδα και τις ασημένιες μπαλίτσες και τα swarowski.